L’alimentació i la nutrició, tot i ser conceptes que semblen significar el mateix, són molt diferents.
La medicina Ayurveda es basa en la premissa que “no hi ha aliment bo ni dolent per a totes les persones”. Això neix de la creença que cadascú de nosaltres som únics i tenim necessitats diferents.
Els aliments, el treball que realitzem, el lloc on vivim, la nostra activitat física, els canvis estacionals, horaris… afecten de manera diferenciada cada individu, segons la seva constitució individual. Per això ens centrem en recomanacions individualitzades per satisfer les necessitats de cada persona.
Ayurveda ens dóna una visió que ens ajudarà a consumir aliments d’una manera més conscient i sana.
Aconseguiràs que aquesta nova forma d’alimentar-te, a més d’una necessitat, sigui un plaer sense condemnes.
Unes pautes per integrar a la teva estratègia de salut
01.
Menja per viure, no visquis per menjar.
02.
Aprèn a identificar quan tens gana i aleshores… menja.
03.
Mastega bé, l’estómac no ho pot fer per tu.
04.
Acaba de menjar abans de sentir-te ple.
05.
No mengis almenys dues hores abans de ficar-te al llit.
06.
Un cop per setmana, dóna-li al teu sistema digestiu un descans (monodieta)
07.
Si no pots pair i eliminar un aliment, no el mengis. Et nodreix el que digereixes, no el que menges.
08.
La manera com menges, alimenta el teu cos, la teva ment i el teu esperit.
És una necessitat i també un plaer. Una acció que et manté viu. Saber quin aliment, com cuinar-lo, com gaudir-lo per mantenir-te saludable físicament i emocionalment. Aquest és l’objectiu.