Una de les formes més tradicionals de servir menjar Ayurveda és amb el Thali, una safata rodona amb petits recipients anomenats katoris.
Aquests contenidors inclouen una varietat de plats: arròs, pans indis, llegums, curris, verdures, iogurt i un dolç. Aquesta combinació crea un equilibri perfecte entre sabors i textures. A l’Índia, el menjar es gaudeix amb les mans, asseguts al terra, per intensificar la connexió amb els aliments i el moment present.
La cuina Ayurveda també requereix pocs utensilis, prioritzant materials naturals com acer inoxidable, ceràmica, ferro fos i fusta, per evitar toxines. Els ingredients bàsics inclouen espècies com el gingebre, la cúrcuma, el cardamom i el garam masala, a més d’arròs basmati, llegums com el dhal, ghee (mantega clarificada), hortalisses fresques i fruits com els dàtils. A més, es recomana evitar les sobres, ja que els aliments frescos conserven l’energia vital que alimenta el cos i la ment.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Consentir aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament certes característiques i funcions.