El chapati, també conegut com a “pa indi”, és una opció deliciosa i fàcil de preparar per complementar qualsevol àpat, especialment els plats ayurvèdics com els curris o els guisats de llegums. Aquest pa pla no necessita ni llevat ni forn, cosa que el fa ideal per a aquells que busquen receptes senzilles, ràpides i nutritives.
Els secrets d’un bon chapati
El chapati es fa amb ingredients bàsics com farina integral (preferiblement d’espelta ecològica), aigua, sal i una mica de greix, com ghee o oli d’oliva. La clau està en treballar la massa amb cura per aconseguir una textura suau i elàstica que no s’enganxi a les mans.
Durant la cocció, els chapatis s’inflen lleugerament gràcies al vapor que es crea a l’interior. Això els dona una textura lleugera i esponjosa, perfecta per acompanyar la teva cuina.
Recepta de chapati tradicional
Ingredients (per a 6-8 unitats):
Preparació:
Varietat de chapati amb llavors
Si vols donar una textura i sabor extra als teus chapatis, pots afegir llavors a la massa. Només cal que afegeixis 1-2 cullerades de llavors de sèsam, lli o xia a la farina abans de barrejar-la amb l’aigua. Això els dona un toc cruixent i un extra de nutrients com omega-3 i fibra.
Chapatis i Ayurveda
El chapati és considerat un aliment tridoshic, però els seus efectes varien segons la constitució de cada persona:
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Consentir aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament certes característiques i funcions.